DRINKWATERONTHARDERS

Onze waterontharders halen voor 100% kalk uit het drinkwater.

Drinkwater wordt door deze meetbare waterbehandeling 100% zacht.

Zacht water voelt fijn aan, en is zacht voor uw huid.

Uw badkamer en keuken blijven door het kalkvrije water als nieuw.

Apparaten met verwarmingselementen blijven hierdoor ook in topconditie.

We testen het drinkwater na installatie, dan kunt u er zeker van zijn dat u drinkwater 100% kalkvrij is.

Geniet elke dag van zacht water,

een luxe die u verdient!

Lubron Waterbehandeling

Speciaal voor particulier gebruik ontwikkelden de engineers van Lubron waterontharders voor huishoudens. Deze compacte waterontharders werken volgens hetzelfde, beproefde principe als die voor de professionele markt, maar zijn door hun kleine afmetingen en eenvoudige bediening perfect afgestemd op de behoefte van huishoudens.

Hardheid van drinkwater 

De Hardheid van drinkwater is in Nederland overal verschillend, de kalkaanslag op en in deze douchemengkraan is het resultaat bij een gemiddelde hardheid (8,8 dH) van drinkwater. 

Als drinkwater niet behandeld wordt, dan verkalkt ook de binnenkant van de kraan na een aantal jaar.

Is drinkwater ontkalken echt nodig?

Een drinkwaterontharder is om meerdere redenen zeker aan te raden.  

Want deze douchemengkraan op de foto kom uit een nieuwbouw huis, en is pas 5 jaar oud.  Op de foto ziet u de kalkschilfers in het filtergaasje van de douchemengkraan. Daar kunt u niet bijkomen met schoonmaken.

Hardnekkige kalk afzettingen zijn al een probleem aan de buitenkant van kranen, en op opgedroogde oppervlakte. Maar ook aan de binnenkant van waterleidingen en apparaten ontstaan er problemen.

Kunststof waterleidingen

In nieuwbouw gebruik men alleen nog maar kunststof waterleidingen. Kunststofleidingwerk tegenover koperleidingwerk brengt een nieuw kalkprobleem met zich mee. Want aan de binnenkant van uw kunststof waterleidingen hecht er ook altijd een kalklaag, kunststof is flexibel, en kalk niet. Kalk heeft minder grip op kunststof. Dus als op de wand van deze kunststofleidingen een kalklaag is opgebouwd, en de leiding zet uit door warmwater en krimpt weer als deze afkoelt, dan scheurt en breken er met de tijd stukjes kalk los. Deze kalkdeeltjes hopen zich op in de filters van uw kranen waardoor de waterdruk aanzienlijk minder kan worden, en uiteindelijk geheel verstopt raken.

Geniet elke dag van zacht water

Ervaar elke dag de zachtheid van ontkalkt water.

Een gevoelige huid of last van eczeem? Zacht water kan het verschil maken.

Met het ontharde water dat u overal in uw huis beschikbaar heeft, gebruikt u ruim de helft minder zeep en shampoo. 

Het zachte water zorg voor uw lichaam, zo geniet u van deze plezierige sensatie van ontkalkt water!

ZACHT WATER, PURE LUXE
WASMASCHINE kalkvrij

Natuurlijk schoon

Zacht water betekent minder sop: zowel onder de douche, in de wasmachine, de vaatwasser en bij het schoonmaken zult u merken dat u de hoeveelheden minstens kunt halveren.

U hoeft minder zout toe te voegen aan uw vaatwasser en wasverzachter wordt zelfs compleet overbodig.

Dit levert aanzienlijke besparingen op.

 

Minder poetsen

Staat u na het douchen nog steeds de tegels en het spatscherm te zemen? Met een Lubron waterontharder haalt u pure luxe in huis. Met 100% ontkalkt water heeft u geen last meer van een kalkaanslag op tegels, douchewand, kranen en apparatuur.

Het zachte water is zacht voor u en uw badkamer.

Agressieve reinigingsmiddelen kunnen de deur uit. 

 

Door minder gebruik van dit soort (agressieve) middelen, houdt u uw huid, haar, kleding en apparatuur in optimale conditie.

En het levert aanzienlijke besparingen op. Niet alleen voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu is dat een goed verhaal!

douchemengkraan kalkvrij
ZACHT WATER!

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder van Lubron werkt via het principe van ionenuitwisseling. In de waterontharder worden via dit natuurlijke proces calcium- en magnesiumionen uitgewisseld tegen natriumionen, waardoor zacht water overblijft. De kern van de ontharder wordt gevormd door een hars, waar het calcium en magnesium zich op hechten. Doordat we het water te testen kunt u er zeker van zijn dat u drinkwater 100% kalkvrij is.